Ο Κυριάκος Μελάς είναι Executive Chef - Chef Conseiller. Κάτοχος τριών πτυχίων, “Ecole hotelière Le Monde”, “Οργανισμός Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης” και μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία Eurochef. Δουλεύει σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων, όπως Astir Palace Vouliagmenis, Εστιατόριο Βαρούλκο, Porto Hydra Hotel, Ecali Club. Pastry και expeditor chef στο εστιατόριο Milos Athens Hilton Hotel (Χρυσός Σκούφος 2004) και στο ΟΑΚΑ ως Executive chef. Το 2015 εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Διεθνή Έκθεση Biennale , Mediterranea 17. Το 2008 ιδρύει την πρώτη σχολή μαγειρικής για παιδιά στην Ελλάδα, το KidsCookingClub, που αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη του Παιδειατροφή-Πρόγραμμα Πρόληψης Παιδικής Παχυσαρκίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, Διατροφής & Αθλητισμού.