Πως το γιαούρτι βοηθάει στο να έχουμε πιο επίπεδη κοιλιά, ποια τα επιπλέον οφέλη του και τι να προσέχουμε κατά την αγορά του.
Χθες το βράδυ είπε ο Χρήστος (γυμναστής) μετά το τέλος του ομολογουμένως σκληρού προγράμματος… “Να φάτε γιαουρτάκι το βράδυ!”. Η αλήθεια είναι ότι το κάπως παρεξηγημένο γευστικά γιαούρτι βοηθάει αποτελεσματικά στην ενδυνάμωση των μυών. Το ξέρατε όμως πως μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη πιο γρήγορα στο “όνειρο” της επίπεδης κοιλιάς;
Σύμφωνα μ’ έρευνες όσοι ακολουθούν μία δίαιτα με καθημερινή πρόσληψη θερμίδων γύρω στις 500 kcal και καταναλώνουν τουλάχιστον μία μερίδα με γιαούρτι μέσα στο 24ωρο, χάνουν κατά 81% περισσότερο λίπος από την περιοχή της κοιλιάς σε σύγκριση με όσους δε συμπεριλαμβάνουν το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό προϊόν στη διατροφή τους.
Η εξήγηση: Η καθημερινή πρόσληψη τριών μερίδων ημίπαχων γαλακτοκομικών, προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του μεταβολισμού αλλά και την καύση λίπους. Όταν λοιπόν η πρόσληψη ασβεστίου από την τροφή είναι υψηλή, αυξάνεται η συγκέντρωσή του στο αίμα με αποτέλεσμα να μειώνεται η έκκριση της ορμόνης καλσιτονίνης που με τη σειρά της εμποδίζει τη λιπόλυση κι αυξάνει την αποθήκευση περιττού λίπους.
Επιπλέον οφέλη από το γιαούρτι:
1. Προσφέρει πολύτιμα συστατικά, όμοια με αυτά του γάλακτος όπως πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο και βιταμίνες.
2. Ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό.
3. Καταστέλλει λοιμώξεις.
4. Διατηρεί σε ισορροπία τους μικροοργανισμούς του εντέρου, αφού έχει υποστεί ζύμωση.
5. Διευκολύνει την πέψη, γιατί χρειάζεται μόνο μία ώρα για να χωνευτεί!
Πηγή: www.asanatv.gr