Σίγουρα η δική σας μαμά σάς έφτιαχνε ρυζόγαλο με μπόλικη κανελίτσα… Τι λέτε να φτιάξετε και σεις στα παιδάκια σας ρυζόγαλο αλλά σοκολατένιο;
Σούπερ γευστικό αλλά και θρεπτικό, το ρυζόγαλο είναι ένα απλό γλυκάκι που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με απλά υλικά αλλά με μια παραλλαγή στην κλασική συνταγή: Θα είναι σοκολατένιο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι ρύζι
200 γραμμάρια σοκολάτα υγείας
1 λίτρο γάλα σόγιας
2 κουταλιές ζάχαρη
1 βανίλια
1/4 κουταλιού του γλυκού κανέλα
Πώς θα το φτιάξετε:
1. Μέσα σε ένα κατσαρολάκι που θα βάλετε σε χαμηλή θερμοκρασία ζεστάνετε λίγο το γάλα σόγιας.
2. Προσθέστε κατόπιν τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια.
3. Βάλτε και το ρυζάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.
4. Κόψτε τη σοκολάτα υγείας σε κομμάτια και βάλτε τα και αυτά στο μείγμα.
5. Ανακάτεψτε καλά για να αναμειχθεί η σοκολάτα.
6. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι απορροφήσει τα υγρά.
Έτοιμο!
Yummy tip: Μπορείτε να το σερβίρετε ζεστό (αν τα παιδιά δεν μπορούν να περιμένουν!) ή αφού κρυώσει λίγο να το βάλετε στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα.