Μια από τις αγαπημένες λιχουδιές που σερβίρω στα διδυμάκια μου είναι τα pancakes ή αλλιώς οι κλασικές και αγαπημένες τηγανίτες. Μοιραζόμαστε 3 πανεύκολες συνταγές για να φτιάξετε αφράτα pancakes με υγιεινά υλικά!
Δείτε τις προτάσεις μας αλλά μην διστάσετε να αυτοσχεδιάσετε και να “παίξετε” με γεύσεις που αγαπούν τα δικά σας παιδιά ή με υλικά που έχετε στο ψυγείο και θέλετε να τα αξιοποιήσετε. Εκτός από τέλειο συνοδευτικό για το πρωινό της οικογένειας, αποτελούν μια από τις καλύτερες, γλυκές ιδέες για παιδικό πάρτι.
Pancakes με βρώμη και μπανάνα
Υλικά
4 μπανάνες
2 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά κανέλα
Μπανάνα σε φέτες
Μέλι
Καρύδια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες και ανακατεύεις μαζί με τα αυγά τις νιφάδες βρώμης και την κανέλα μέχρι να έχεις στα χέρια σου ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψεκάζεις με λάδι. Με ένα μεγάλο κουτάλι, ρίχνεις από το μείγμα μέσα στο τηγάνι και ανακινείς μέχρι να απλωθεί το υλικό κυκλικά. Αφήνεις να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Τέλος, προσθέτεις μπανάνες σε ροδέλες, αμύγδαλα, μέλι, ή άλλα υλικά της αρεσκείας σας.
Σοκολατένια pancakes
Για τη ζύμη:
240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 αυγά, medium
30 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
6 γρ. μαγειρική σόδα
4 κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική
360 ml γάλα, πλήρες
4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Eκτέλεση:
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο πολύ καλά. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο, το γάλα και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, αδειάζουμε στο μπολ το λιωμένο βούτυρο και με ένα σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως με το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
Έπειτα, βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, παίρνουμε λίγο χαρτί κουζίνας, το βρέχουμε με ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια του τηγανιού με το χαρτί Ύστερα, παίρνουμε 2 γεμάτες κουταλιές από τη ζύμη και τις αδειάζουμε στο κέντρο του τηγανιού. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, απλώνουμε το μείγμα και του δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.
Ψήνουμε το pancake από τη μία πλευρά και όταν δημιουργηθούν μικρές φουσκαλίτσες στο πάνω μέρος του, το γυρνάμε από την άλλη πλευρά με τη βοήθεια μίας σπάτουλας. Μόλις είναι έτοιμο , το μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλο το μείγμα της ζύμης. Τέλος, σερβίρουμε τα pancakes με οποιαδήποτε επικάλυψη επιθυμούμε.
Pancakes με μήλο
Υλικά
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα γάλα πλήρες
1 αβγό
½ μήλο σε μικρά κομματάκια
1 κουτ. σούπας βούτυρο
ζάχαρη άχνη
Eκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό και τα κομματάκια μήλου σε μια μικρή λεκάνη. Ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχετε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά. Μόλις το βούτυρο λιώσει ρίχνετε 2 κουτ. σούπας από το μίγμα σας -αν έχετε μεγάλο scoop παγωτού κάντε το με αυτό, θα χρειαστείτε ένα τη φορά για κάθε pancake. Μόλις δείτε φουσκάλες στην επιφάνεια της ζύμης, µε μια σπάτουλα γυρίζετε το pancake να ψηθεί κι από την άλλη. Σερβίρετε τα pancakes με ζάχαρη άχνη.