Τα καλοκαίρια της οικογένειας είναι συνδεδεμένα με το πλέον καλοκαιρινό φρούτο, το καρπούζι. Κάντε μια δροσερή έκπληξη στα παιδιά και φτιάξτε μαζί τους καρπουζάκι-παγωτό!
Διακοπές είστε και δεν θέλετε να περνάτε το χρόνο σας στην κουζίνα. Μην ανησυχείτε. Αυτό το παγωτάκι γίνεται με 3 μόνο υλικά και σε χρόνο dt.
Τα υλικά που χρειάζεστε είναι:
Μισό κιλό καρπούζι (θα έχετε βγάλει τα κουκούτσια)
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ζάχαρη
Πώς θα το φτιάξετε:
1. Βάλτε όλα τα υλικά μέσα στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά.
2. Περάστε το μείγμα από μια λεπτή σίτα.
3. Βάλτε το σε ειδικό δοχείο παγωτού ή εάν δεν έχετε στις φορμίτσες για γρανίτα.
4. Αφήστε το στην κατάψυξη όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα το καρπουζάκι-παγωτό είναι έτοιμο προς κατανάλωση!