Μήπως και τα δικά σας παιδιά δυσκολεύονται να φάνε το σπανάκι; Με τα παιδιά λοιπόν όλα θέλουν τον τρόπο τους!
Με τα δικά μου παιδιά συνέβη το εξής: Ξαναθυμηθήκαμε τον Ποπάι! Ο παππούς βρήκε παλιά περιοδικά από τη δική μου παιδική ηλικία και τους διηγήθηκε τις ιστορίες του ήρωα, τονίζοντας πόσο δυνατός γίνεται όταν τρώει πολύ σπανάκι! Το κόλπο έπιασε και οι μικροί άρχισαν να ζητάνε σπανάκι για φαγητό! Στη συνέχεια η γιαγιά – που έχει μια αδυναμία στη μαγειρική – ανακάλυψε ένα τρόπο για να γίνει το σπανάκι πιο ελκυστικό για τα παιδιά και να μπορούν να το φάνε όλες τις ώρες της ημέρας! Έφτιαξε πολύ νόστιμα muffins με σπανάκι!
Σας δίνω λοιπόν τη συνταγή και περιμένω τις εντυπώσεις σας όταν τη φτιάξετε! Καλή επιτυχία!
Υλικά για 10 – 12 κομάτια
· 200 γρ φέτα χοντροτριμμένη
· 4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα τριμμένη
· 250 γρ σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
· 1 φλυτζάνι του τσαγιού + δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι
· 3 αυγά
· Μισό φλυτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
· Μισό φλυτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
· 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
· Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
· 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
· Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C (πάνω – κάτω).
2. Ζεματάτε το σπανάκι για 2 λεπτά σε νερό που βράζει και το αφήνετε να στραγγίσει πολύ καλά.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα αυγά για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι.
4. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
5. Πολτοποιείτε το σπανάκι στο μπλέντερ και το ανακατεύετε με τη γραβιέρα, τη φέτα, το μοσχοκάρυδο και το άνηθο.
6. Προσθέτετε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε.
7. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρομένο ταψάκι για μάφινς. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
8. Ξεφορμάρετε τα μάφινς σε πιατέλα και τα σερβίρετε χλιαρά ή και κρύα.