H Σάννυ Χατζηαργύρη είναι από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς που έκλεψε τις εντυπώσεις με την ερμηνεία της ως «Λίλα» στην τηλεοπτική σειρά Singles του MEGA.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποσυρθεί από το χώρο της υποκριτικής και έχει αφιερωθεί στην ανατροφή των δίδυμων αγοριών της που γεννήθηκαν το 2015. Η ηθοποιός που ζει στιγμές οικογενειακής ευτυχίας στο πλευρό του συζύγου της Αλέξανδρου Μίντζια αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά όταν δίνει συνεντεύξεις πάντα μιλά για τα διδυμάκια της και το πόσο έχει αλλάξει τη ζωή της ο ερχομός τους.

Η ηθοποιός γέννησε τα δίδυμα αγοράκια της βάρους 3.000 γραμμαρίων στις 23 Μαρτίου 2015 στο μαιευτήριο Ιασώ και έκτοτε απολαμβάνει τον ρόλο της ως μαμά!
“Τα παιδιά μου είναι vegan”
Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» η Σάννυ Χατζηαργύρη μίλησε για τη στροφή της στον βιγκανισμό και αποκάλυψε ότι και τα διδυμάκια της ακολουθούν την vegan διατροφή. Όπως είπε χαρακτηριστικά
«Έγινα vegan πριν 4 χρόνια και έχει αλλάξει η ζωή μου. Εκτός από τα παιδιά μου, είναι πιο φανταστική αλλαγή της ζωής μου».
«Εννοείται πως και τα παιδιά μου είναι vegan και μάλιστα από επιλογή τους. Δεν υπάρχει παιδί που, αν του πεις την αλήθεια, ότι μάταια θα σφάξεις ένα ζώο, θα επιλέξει κάτι άλλο», ανέφερε η ηθοποιός.
Είναι ασφαλές να είναι το παιδί μου vegan;

Συνήθως, τα παιδιά που ακολουθούν vegan διατροφή παρουσιάζουν έλλειψη βιταμίνης Α, Β12, ριβοφλαβίνης, σιδήρου, ψευδαργύρου, ασβεστίου και ιωδίου. Σύμφωνα με τη βρετανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, δεν συντρέχει λόγος ώστε η vegan διατροφή να μην παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ένα παιδί. Για την ακρίβεια, ο οργανισμός υποστηρίζει ότι είναι υγιεινές, ικανοποιητικά θρεπτικέςκαι μπορούν να παρέχουν πλεονεκτήματα για την πρόληψη και τη θεραπεία συγκεκριμένων ασθενειών. Αυτή η διατροφή είναι κατάλληλη για κάθε στάδιο στη ζωή του ανθρώπου, από την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό, την παιδική ηλικία, την εφηβεία, την ενήλικη ζωή, ακόμη και για αθλητές.
Τι να κάνετε όταν το παιδί θέλει να γίνει vegan ή vegetarian
Η vegan διατροφή αποτελείται από τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ενώ η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως γάλα, αυγά και τυρί. Εάν το παιδί σας θέλει να γίνει vegan, δεν υπάρχει κίνδυνος εφόσον οι γονείς σχεδιάσετε το πρόγραμμα διατροφής του σε συνεργασία με εξειδικευμένο διατροφολόγο για παιδιά. Τα παιδιά που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε πηγές ενέργειας για τις σωματικές τους ανάγκες σε σχέση με τους ενήλικες. Συχνά, η χορτοφαγική ή vegan διατροφή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, που σημαίνει ότι τα παιδιά μπορεί να νιώθουν χορτασμένα χωρίς να έχουν καλύψει τις θερμιδικές ή θρεπτικές τους ανάγκες. Είναι σημαντικό τα παιδιά να καταναλώνουν συχνά ξηρούς καρπούς, σπόρους, όσπρια, μπανάνες και καλά λιπαρά.
Ο BNF προτείνει τα παιδιά να καταναλώνουν ημερησίως πέντε ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών, τρεις μερίδες γαλακτοκομικών και δυο μερίδες πρωτεΐνης. Μερικά από τα τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που συστήνει οργανισμός είναι τα αβοκάντο, οι μπανάνες, το τόφου, οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, το φιστικοβούτυρο χωρίς ζάχαρη και τα φυτικά έλαια. Ως υποκατάστατο για τον σίδηρο, καλές πηγές φυτικής προέλευσης είναι τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα σκούρα φυλλώδη λαχανικά (π.χ. ρόκα, σπανάκι, σέσκουλα, πικραλίδες κλπ), τα φασόλια, οι φακές και τα αποξηραμένα βερίκοκα.