Μια συνταγή για τρουφάκια από την Όλγα, μια διδυμομαμά που έχει το δικό της blog με συνταγές!
“Από μικρή θυμάμαι κάθε χρόνο στην γιορτή της η μαμά μου έφτιαχνε κάτι τρουφάκια φοβερά! Κάνεις δεν μπορούσε να αντισταθεί και εννοείται πως πάντα τα κατεβάζαμε δυο δυο!
Έτσι λοιπόν και σήμερα, ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης, ετοίμασα αυτά τα περιβόητα τρουφάκια και τα μοιράζομαι μαζί σας.
Χρόνια πολλά μαμά!!!!!”
Υλικά:
Για 35 περίπου κομμάτια
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1/2 πακέτο μπισκότα μιράντα
- 250γρ καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)
- 125γρ βιτάμ
- 190γρ ζάχαρη
- 180γρ γάλα
- 65γρ κακάο άγλυκο
- 2 κ.σ. κονιάκ ή ρούμι
- Τρούφα, κακάο ή ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ, τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν
- Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε να κρυώσει
- Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi να γίνουν σκόνη, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τα καρύδια και το μείγμα του κακάο
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σφίξει ελαφρά, πλάθουμε μπαλάκια και τα βουτάμε σε τρούφα, κακάο ή ινδοκάρυδο.
Πηγή: http://olgascuisine.blogspot.gr