Τα κέικ αποτελούν το κατεξοχήν μαμαδίστικο γλυκό. Μπήκαμε στην κουζίνα του mytwins.gr και μοιραζόμαστε τις αγαπημένες συνταγές για κέικ των δικών μας διδύμων που κάθε φορά που τους τα σερβίρουμε δεν αφήνουν ούτε…ψίχουλο στην πιατέλα! Οι προτάσεις μας είναι πεντανόστιμες, αφράτες και άκρως υγιεινές καθώς δεν έχουν καθόλου ζάχαρη.
Κέικ μπανάνα και κακάο
Υλικά
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 μπανάνες
5 κουταλιές της σούπας κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
3 αυγά
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα μπολ, μαζί με το το κακάο, τη σόδα, τα αυγά, το νερό ζεστό, τη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα χτυπάμε με το μίξερ να ενωθούν όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε φέτες, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 35 λεπτά. Το βγάζουμε κι αφήνουμε να κρυώσει.
Κέικ αχλαδιού
Υλικά
4 αχλάδια
450γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κουτ. γλυκού κανέλα
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
5 ασπράδια
200ml. ελαιόλαδο
450γρ. μέλι
Εκτέλεση
Κόβετε τα αχλάδια σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ καλά τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το μέλι και συνεχίζετε να χτυπάτε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνετε το μίγμα με τα ασπράδια στο μπολ με το αλεύρι. Προσθέτετε τα αχλάδια και τα ανακατεύετε με μία ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε το μίγμα σε φόρμα για κέικ που έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 50-55 λεπτά.
Κέικ μήλου
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
2 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι μέλι
4 κ.σ. σπορέλαιο/ηλιέλαιο
130 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) γιαούρτι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 μέτρια μήλα
Εκτέλεση
Τρίψε τα μήλα. Προθέρμανε το φούρνο στους 170 ° C και λάδωσε μια φόρμα για κέικ. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι ολικής αλέσεως, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μεγάλο μπολ, πρόσθεσε τα 2 αυγά και χτύπησε. Πρόσθεσε το μέλι, το λάδι καρύδας, το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακάτεψε. Πρόσθεσε τα στέρεα συστατικά και ανακάτεψε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πρόσθεσε τα τριμμένα μήλα στο κουρκούτι. Ανακάτεψε ξανά. Ρίξε τη ζύμη στο ταψί. Ψήσε για 40-50 λεπτά. Άφησε να κρυώσει στη φόρμα για τουλάχιστον 20 λεπτά.