Το ρόδι είναι το απόλυτο φρούτο του Φθινοπώρου. Και εκτός από γευστικό είναι και πολύτιμο για τη διατροφή των παιδιών μας, χάρη κυρίως στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Με το ρόδι λοιπόν και με βατόμουρα μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ λαχταριστό σουφλέ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
500γρ κόκκινα φρούτα εποχής (ρόδι & κόκκινα βατόμουρα ή ένα απ’τα δύο)
50 γρ παντζάρι καθορισμένο
2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
50 γρ μαύρη ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
100γρ λευκή σοκολάτα
150γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
προαιρετικά 1-2 σταγόνες εκχύλισμα κόκκινων φρούτων)
Για την μαρέγκα
5 ασπράδια αυγών
30 γρ μαύρη ζάχαρη
1 βανιλίνη
1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση:
Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το ρόδι, τα κόκκινα βατόμουρα και το παντζάρι.
Σουρώστε καλά τον πολτό, με ένα σουρωτήρι ,ώστε να διαχωριστούν τα σποράκια.
Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι τον χυμό προσθέτοντας την λευκή σοκολάτα, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Αναμείξτε το κορν φλάουρ με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και ρίξτε το στο μείγμα με τον χυμό των φρούτων, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει.
Προσθέστε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα καλά ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής μαρέγκα.
Ενσωματώστε στη μαρέγκα με απαλές κινήσεις το μείγμα από τα κόκκινα φρούτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ατομικά φορμάκια που τα έχετε σεμιζάρει(ελαιόλαδο-αλεύρι), γεμίστε με το μείγμα μέχρι την μέση, προσθέστε λίγα κομματάκια μαύρη σοκολάτα και γεμίστε το υπόλοιπο με το μείγμα μέχρι πάνω.
Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10’.
Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!