Δεν τρώνε τα παιδιά τα όσπρια αλλά λατρεύουν τα κεφτεδάκια; Δοκιμάστε να συνδυάσετε αυτά τα δύο μαγειρεύοντας κεφτεδάκια από φασόλια και ρύζι! Ο συνδυασμός τους είναι μια τέλεια πηγή φυτικής πρωτεΐνης.
Υλικά
250 γραμ. κόκκινα φασόλια βρασμένα
1/3 της κούπας ρύζι βρασμένο
1 κούπα μανιτάρια, τριμμένα
1/2 φλυτζάνι μπρόκολο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας βρώμη
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
4-5 φυλλαράκια δυόσμο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
1.Πολτοποιείστε τα φασόλια, το ρύζι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν πολυκόφτη ή με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
2.Βάλτε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέστε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, το αυγό, τη βρώμη, την παρμεζάνα, την πάπρικα και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
3.Ανακατέψτε καλά. Σχηματίστε μικρά μπαλάκια, τοποθετήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 35-40 λεπτά.
Για πιο γρήγορα, τηγανίστε σωστά (πάντα σε ελαιόλαδο) για πολύ λίγα δευτερόλεπτα, ίσα-ίσα να κάνει κρούστα χωρίς να ψηθεί εσωτερικά ο κεφτές και τελειώστε ψήνοντας στον φούρνο για 10 λεπτά.
Tips:
*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φασόλια έτοιμα βρασμένα σε κονσέρβα ή βράστε φασόλια έχοντας αλλάξει 2 φορές το νερό κατά το βράσιμο.
*Αν χρειαστεί, προσθέστε παραπάνω βρώμη ώστε να σφίξει το μείγμα, κατά το πλάσιμο ή εξωτερικά.