Tης Μαρίας Αλεξοπούλου
Μία συνταγή για πίτσα λαχανικών, που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Είστε σε δίαιτα αλλά δεν παύετε να λαχταράτε ένα κομμάτι πίτσα; Οι διαιτολόγοι συνήθως εντάσσουν ένα ή και δύο κομμάτια πίτσας στο εβδομαδιαίο διατροφικό πλάνο. Με τη διαφορά όμως ότι η συγκεκριμένη δε θα είναι special, με μπέικον, έξτρα παρμεζάνα, λουκάνικα κτλ… Μπορούμε λοιπόν ν’ απολαύσουμε την αγαπημένη μας πίτσα αλλά σε περισσότερο υγιεινές εκδοχές.
Το Asana TV σάς προτείνει μία συνταγή για πίτσα λαχανικών, με σάλτσα πέστο ρόκας, για τη διαφορετική γεύση και πιο υγιεινά πιάτα στο τραπέζι της οικογένειας. Θα τη λατρέψουν και τα παιδιά!
Υλικά
(Για 4 άτομα)
– Ζύμη ολικής αλέσεως
– 1 ½ φλυτζάνι μικρά φύλλα ρόκας
– 1/2 φλυτζάνι φρέσκου βασιλικού συν 4 φύλλα
– 4 σκελίδες σκόρδου
– 1 κουτ.σούπας χυμός λεμονιού
– 1/4 φλυτζάνι ελαιόλαδο συν 1 κουτ. σούπας
– 2 κουτ. σούπας νερό
– 2 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
– 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι συν έξτρα
– 1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι συν έξτρα
– 2 φλυτζάνια σέσκουλα κομμένη σε λωρίδες
– 1 ½ cremini ψιλοκομμένα μανιτάρια
– 1 ½ φλυτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
– 1 φλυτζάνι αποβουτυρωμένο ricotta (ιταλικό τυρί)
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς. Ανοίγετε τη ζύμη, τη μεταφέρετε στο λαδωμένο τηγάνι και την ψήνετε για 5 λεπτά. Βάζετε την ρόκα, το ½ φλυτζάνι βασιλικού, τις 2 σκελίδες σκόρδου και το χυμό λεμονιού στο μπλέντερ. Προσθέτετε ¼ φλυτζάνι ελαιόλαδου και το νερό και τα χτυπάτε μέχρι να γίνει λεπτό το μείγμα. Προσθέτετε την τριμμένη παρμεζάνα, ¼ κουτ. γλυκού αλάτι και του μαύρου πιπεριού. Ξαναχτυπάτε. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι με μέτρια ένταση. Κόβετε τις υπόλοιπες σκελίδες σκόρδου και τις προσθέτετε στο τηγάνι με τη σέσκουλα, τα μανιτάρια, το ¼ του γλυκού αλατιού και μαύρου πιπεριού. Τα σοτάρετε για 3- 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το ¼ πέστο ρόκας που φτιάξατε στη ζύμη και από πάνω από το πέστο τα λαχανικά και τα ντοματίνια. Κόβετε σε φέτες το τυρί (ricotta) και το ρίχνετε πάνω στην pizza μαζί με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνετε για 20- 25 λεπτά για να λιώσει το τυρί και να γίνει η κρούστα.
Όταν τη σερβίρετε, ρίξτε το βασιλικό που περίσσεψε.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.asanatv.gr