Τι θα λέγατε να φτιάξουμε λαχταριστά muffins, όχι με σοκολάτα, αλλά με φράουλες που είναι της εποχής;
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
– Για 12 μάφινς –
– 260 γρ. αλεύρι
– 2,5 κουταλάκια baking powder
– 200 γρ. φράουλες χοντροκομμένες
– 1 αυγό χτυπημένο
– 1 κουταλάκι σόδα
– 1 κουταλάκι κοφτό κανέλα
– 1 πρέζα αλάτι 180 γρ. ζάχαρη
– 100 ml σπορέλαιο
– 250 ml γιαούρτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη στο χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα και μετά το γιαούρτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας έως ότου απορροφηθεί. Προσοχή μόνο μην το παραχτυπήσετε!
Σε 12 φορμάκια μοιράζουμε το μείγμα αφού προηγουμένως τα έχουμε βουτυρώσει και τα έχουμε αφήσει να ψηθούν για 25 λεπτά. Μετά τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε 5 λεπτά στο ταψί για να σταθεροποιηθούν λίγο.
Μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι ψήθηκαν βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα. Αν αυτή βγει στεγνή, όλα είναι εντάξει…
Τα παιδιά θα ξετρελαθούν!
Καλή σας όρεξη!