Η σχολική χρονιά τελειώνει και τα παιδάκια μας είναι πανέτοιμα και ενθουσιασμένα να χαρούν το καλοκαίρι. Θάλασσα, παιχνίδι και δροσερές λιχουδιές, όπως γρανίτα-γιαούρτι σε ξυλάκι από τα χεράκια της μαμάς.
Ο χρόνος σας είναι τόσο περιορισμένος που καμιά φορά διαβάζετε αυτές τις συνταγές τύπου «φτιάξτο μόνη σου σε 10 λεπτά» και χαμογελάτε με παράπονο. «Πού να προλάβω να τα κάνω εγώ αυτά; Είναι για τις μαμάδες που κάθονται!».
Επειδή και εμείς τρέχουμε, έχετε την πλήρη κατανόησή μας. Ένα πράγμα όμως σας λέμε: Μόλις φτιάξετε αυτές τις γρανίτες θα σκεφτείτε:
«Μα, τόσο εύκολο ήταν;»!
Για να φτιάξετε γρανίτες σε ξυλάκι με γιαούρτι και μαρμελάδα, χρειάζεστε:
Βασικά, αυτά τα καλουπάκια γρανίτας ή παγωτού, που μπορείτε πλέον να βρείτε ακόμα και σε ορισμένα σούπερ μάρκετ και φυσικά σε καταστήματα με είδη σπιτιού.
2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι (αν σκέφτεστε να κάνετε τις γρανίτες σας πιο light, φυσικά και μπορείτε να βάλετε και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά. Με το στραγγιστό όμως, η γεύση θα είναι πιο γεμάτη…)
Μισή κούπα μαρμελάδα σε όποια γεύση αρέσει στα παιδιά ή έχετε στο ψυγείο (φράουλα, βερύκοκο, φρούτα του δάσους)
3-4 μπισκοτάκια βρώμης
Και τώρα, πώς φτιάχνουμε τις γρανίτες μας;
Σπάστε τα μπισκοτάκια σε τρίμματα. Μπορείτε να το κάνετε σε ένα μεγάλο μπολ με το χέρι ή, κολπάκι, να τα βάλετε σε μια σακουλίτσα αποθήκευσης φαγητού και να τα σπάσετε.
Πάρτε ένα καλουπάκι και γεμίστε το 1/3 του με γιαούρτι.
Βάλτε από πάνω ελάχιστο τριμμένο μπισκότο και μια κουταλίτσα μαρμελάδα.
Συνεχίστε τις 3 στρώσεις ακόμα μία φορά και ολοκληρώστε με λίγο γιαούρτι.
Κάντε το ίδιο με όλα τα καλουπάκια και μόλις τελειώσετε βάλτε τα για ένα βράδυ στην κατάψυξη να δέσει το μείγμα.
Την επόμενη μέρα είναι έτοιμα!
Εύκολη (μη μας πείτε), οικονομική, υγιεινή (χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες) και πάνω απ’ όλα, φτιαγμένη λιχουδιά από τα χεράκια της μαμάς!