Το καλοκαιράκι όλο και λίγο θα ξεφύγουμε στη διατροφή μας, και εμείς οι γονείς αλλά και τα παιδιά. Και επειδή χωρίς γλυκό δεν μπορούμε, ας φτιάξουμε μια ελαφριά γρανίτα με ροδάκινα που είναι τέλεια για τις απογευματινές λιγουρίτσες!
Οι γρανίτες γίνονται πολύ γρήγορα ενώ μπορείτε με τα σωστά υλικά να τις φτιάξετε και ιδιαίτερα υγιεινές.
Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε μια πεντανόστιμη και ελαφριά γρανίτα με ροδάκινα και άλλα 3 υλικά:
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
2 ροδάκινα, ώριμα
Λίγες φετούλες τζίντζερ
½ κ.γ. στέβια
Μισή κούπα νερό
Πώς θα τη φτιάξετε:
Πρώτα, πλύντε και ξεφλουδίστε τα ροδάκινα.
Κόψτε τα σε λεπτές φέτες και αφήστε τις σε ένα πιατάκι.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάλτε το νεράκι με το τζίντζερ και τη στέβια.
Βάλτε το σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε το μείγμα σας να σιγοβράσει.
Χαμηλώστε κι άλλο τη θερμοκρασία και αφήστε το ακόμα 10 λεπτάκια.
Βάλτε το κατσαρολάκι από το μάτι και βάλτε το στην άκρη για να κρυώσει.
Βγάλτε τις φετούλες του τζίντζερ- έχουν δώσει το άρωμα και τη γεύση τους.
Βάλτε το μείγμα στο μπλέντερ και ρίξτε και τις φετούλες του ροδάκινου.
Χτυπήστε καλά το μείγμα.
Γεμίστε με ένα κουταλάκι τα ειδικά καλουπάκια για γρανίτες και βάλτε τα στην κατάψυξη για ένα βράδυ.
Δροσερό και απολύτως υγιεινό επιδόρπιο για όλους!