Ο Ορφέας και η Κυβέλη, τα 7χρονα δίδυμα Ελληνόπουλα, που ζουν μόνιμα στο παγωμένο Ροβανιέμι της Φινλανδίας μαζί με τους γονείς τους έγιναν τα πρόσωπα της επικαιρότητας καθώς έχουν την τύχη να μένουν δίπλα στον…Αϊ Βασίλη.
Τα σπίτια τους τα χωρίζει μια απόσταση λίγων μέτρων, και αντί σαν τα άλλα παιδιά του κόσμου να καθίσουν να γράψουν γράμμα στον αγαπημένο τους Άγιο, του …χτυπούν συνεχώς την πόρτα για να αλλάξουν την παραγγελία των δώρων!
Πριν από τέσσερα χρόνια, η ζωή του Γιώργου Φραντζόγλου και της οικογένειάς του άλλαξε ριζικά
Η μόνιμη δουλειά του είναι η προπονητική κολύμβηση και εποχιακά ασχολείται με το σκι κατά τους χειμερινούς μήνες και με δραστηριότητες αναψυχής το καλοκαίρι. Μέχρι που μετά από δώδεκα χρόνια στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα όπου έζησε από το 2009 ως το 2016 αποφασίζει με τη γυναίκα του να αλλάξουν εντελώς τη ζωή τους και να μετακομίσουν στο Ροβανιέμι, χωρίς να το έχουν επισκεφτεί ποτέ στο παρελθόν.

Τα… δίδυμα από την Καρδίτσα που χτυπούν συχνά την πόρτα του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο κ. Φραντζόγλου ασχολείται ως οδηγός δραστηριοτήτων στο Ροβανιέμι. Τον χειμώνα οργανώνει για τους τουρίστες βόλτες με έλκηθρα, με ταράνδους ή σκυλιά, διαδρομές για να δει κανείς το Βόρειο Σέλας, εκδρομές με σκι και χιονοπέδιλα, ενώ τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες συνοδεύει τους ενδιαφερόμενους σε σαφάρι άγριων ζώων, αλλά και σε ψάρεμα, κανό, τρέκινγκ και παρατήρηση του Ήλιου του Μεσονυχτίου.

«Ήμασταν πάντα άνθρωποι του βουνού. Και σ’ εμένα και στη γυναίκα μου άρεσαν οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο χειμώνας, το χιόνι και εργαστήκαμε πάρα πολλά χρόνια σε ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα σε δραστηριότητες αναψυχής. Ως άνθρωπος που δεν αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες, σήμερα απορώ πώς ζούσα στην Ελλάδα!», λέει χαρακτηριστικά.
Ο εγκλιματισμός της οικογένειας ήρθε γρήγορα, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες και του ότι -όπως ο ίδιος αναφέρει- δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες στην περιοχή.
Πώς είναι για ένα παιδί να έχει γείτονα τον Άγιο Βασίλη;
Μάλιστα, ο κ. Φραντζόγλου χαριτολογώντας λέει πως το σπίτι όπου κατοικεί σήμερα η οικογένειά του είναι τόσο κοντά σε αυτό του Άι Βασίλη, σε σημείο που όταν τα δίδυμα παιδιά του ζητούν κάποιο δώρο ή παιχνίδι και ο ίδιος τους εξηγεί πως θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να το αποκτήσουν… αυτά τού απαντούν: «Εντάξει, θα πάμε να το ζητήσουμε από τον Άγιο Βασίλη»!
(Πηγή φωτογραφιών: ΑΜΠΕ/Γιώργος Φρατζόγλου)