Μην μου πείτε ότι και εσείς δεν έχετε το ίδιο πρόβλημα. Κάθε μέρα φρούτο και τόστ. Άντε και κράκερς ή ρυζογκοφρέτες, άντε και καροτάκια κομμένα (τα δικά μου παιδιά τρελαίνονται!), τι άλλο;
Βασικά το θέμα είναι να βρεις εναλλακτικές στο βασικό τόστ. Γιατί κακά τα ψέμματα, αυτό είναι το χορταστικό σνακ που τους κρατάει μέχρι το μεσημεριανό. Έχω λοιπόν βρει διάφορες εναλλακτικές και προσπαθώ να παίζω με αυτές μέσα στην εβδομάδα, έτσι ώστε να μην βαριούνται τα παιδιά τα ίδια και τα ίδια. Μπορεί αντί για ψωμί του τόστ να τους βάλω αραβική πίτα, ψωμάκι του μπέργκερ, μπαγκέτα.
Και μετά ψάχνω τρόπους να αντικαταστήσω κάποιες φορές το κλασικό “τυρί – γαλοπούλα”. Μια πρόσφατη ανακάλυψη είναι το κοτοπαριζάκι ΠΙΝΔΟΣ, που το δοκίμασαν τα παιδιά και τους άρεσε πολύ.
Το επέλεξα γιατί παράγεται από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής, δεν έχει προσμίξεις με άλλα κρέατα, είναι χωρίς γλουτένη και έχει χαμηλά λιπαρά.
Και άρα μπορώ να το τρώω άνετα και εγώ στη σαλάτα που φτιάχνω για το γραφείο!
Εκτός από το σάντουιτς, δοκίμασα πρόσφατα το κοτοπαριζάκι και σε ομελέτα και επίσης έδινε μια πολύ ωραία γεύση που άρεσε στα παιδιά μου!
Και επειδή οι μαμάδες πάνω από όλα βάζουμε την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, με χαρά διάβασα ότι το κοτοπαριζάκι από φρέσκο ορεινό κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ, πρόσφατα βραβεύτηκε με το βραβείο Ανώτερης Γεύσης, από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης & Ποιότητας – iTQi.
Δοκιμάστε το!
* photos by Kynthia Kindeli