Ο Σεφ μας, Κυριάκος Μελάς, μας προτείνει έναν πολύ γευστικό τρόπο να φάνε τα παιδιά αρακά σε μπριοσάκια ιδανικά για παιδικά πάρτι.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη brioche
300 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης
300 γραμ.αλεύρι λευκό
180 γραμ. γάλα
90 γραμ. βούτυρο
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1κουταλιά της σούπας αλάτι
pestoαρακά
300 γραμ. αρακάς φρέσκος
70 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
½ σκελίδα σκόρδο
50 γραμ. ψίχα αμυγδάλου
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
για τη γέμιση
2 πιπεριές κόκκινες
400 γραμ λουκάνικο (από κοτόπουλο/γαλοπούλα)
για την επάλειψη
2 κρόκους
σταγόνες λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμείξτε σε ένα μπολ το γάλα με τη μαγιά ωσότου διαλυθούν και ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, αφήστε το 5 λεπτά και προσθέστε το αλάτι, την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατέψτε. Ρίξτε στο μείγμα το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώστε καλά. Τέλος προσθέστε και το βούτυρο και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο, εύπλαστο ζυμάρι και αφήστε το να ξεκουραστεί.
Στο μεταξύ καθαρίστε τον αρακά και πολτοποιήστε τον στον πολυκόφτη, προσθέτοντας την ψίχα αμυγδάλου, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και την παρμεζάνα (αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό), ώστε να δημιουργηθεί ένας πουρές.
Στη συνέχεια κόψτε τις πιπεριές σε μικρά κομματάκια και το λουκάνικο σε μέτριου πάχους ροδέλες.
Χωρίστε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια (περίπου 20 γραμμαρίων) και ανοίξτε τα καλά με το χέρι ή με έναν πλάστη σε στρογγυλό σχήμα.
Στο κέντρο βάλτε το pestoαρακά και πασπαλίστε από πάνω με τα κομματάκια της πιπεριάς, τοποθετήστε το λουκάνικο και κλείστε προσεκτικά σε μπαλάκι και τοποθετήστε τσ στο ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Αλείψτε τα με το αυγό και τα αφήστε άλλα 10 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC βαθμούς για 10-15 λεπτά
Καλή Όρεξη!