Ευκαιρία τώρα στις γιορτές να φτιάξουμε για τα παιδάκια μας κάτι διαφορετικό, κάτι νόστιμο που θα τους αρέσει πολύ όπως τα γευστικότατα pretzels!
YΛΙΚΑ
580 γραμ. αλεύρι
360 γραμ. νερό
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 κουταλιά της ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Διαλύστε την μαγιά στο νερό, προσθέστε λίγο αλεύρι (3-4 κουταλιές της σούπας), αφήστε 5-10 λεπτά και στην συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τα στο αλεύρι.
2.Ζυμώστε καλά και αφήστε το ζυμάρι να ”ξεκουραστεί” σε ένα λαδωμένο μπολ για περίπου 1 ώρα.
3.Αφού φουσκώσει η ζύμη, κόψτε την σε μικρά μπαλάκια, πλάστε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενο κορδόνι.
4.Δώστε το κλασικό σχήμα των pretzels. Βάλτε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε τα να ξεκουραστούν για ακόμα 20 λεπτά.
5.Βουτήξτε το κάθε κουλούρι, για 30 δευτερόλεπτα, σε κοχλάζον, αλατισμένο νερό που έχετε ρίξει και την σόδα.
6.Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
7.Αφού κρυώσουν μπορείτε ιδανικά να τα κόψετε στη μέση και να τα γεμίσετε με τυρί κρέμα, μυρωδικά και φρέσκα λαχανικά.
more info:
Tα pretzels χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο σχήμα τους και την ελαφρώς αλμυρή γεύση τους. Ένα νόστιμο και διαφορετικό ”κουλούρι”, με αρκετή υγρασία που ισορροπεί ιδανικά με σαλάτα, δροσερά αλείμματα ή ακόμα και με διάφορες γεμίσεις λαχανικών, λόγω της ελαφρώς αλμυρής γεύσης του.