Μία εναλλακτική και έξυπνη λύση για να τρώνε τα μικρά σας όσπρια. Μια γευστική και γρήγορη συνταγή για Φαλάφελ!
ΥΛΙΚΑ
250γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα (μουλιασμένα για ένα βραδύ σε νερό)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
8 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
8 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
4 κ.τ.σ. αλεύρι
1κ.τ.γ. κύμινο
1κ.τ.γ. πάπρικα
1κ.τ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
1/3 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κ.τ.γ. κανέλα
1/3 κ.τ.γ. μπαχάρι σε σκόνη(προεραιτικά)
Sauce γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.τ.γ. ταχίνι
4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
30 ml νερό
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε τα καλά από το νερό και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ ,προσθέστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε τα πολύ καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Στην συνέχεια πλάστε μικρά στρογγυλά φαλάφελ .
Βάλτε τα φαλάφελ σε αντικολλητική επιφάνεια, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στο grill στους 200o C για 10-15 λεπτά , γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε την sauce γιαουρτιού,ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα υλικά ώστε να έχετε μια ελαφρώς κρεμώδης.
Σερβίρετε με την sauce ή εναλλακτικά προσθέστε μαρούλι iceberg ή και τομάτα και τυλίξτε σε μια αραβική πίτα σε μορφή sandwich.
Καλή όρεξη!