Ότι τρέχω και δεν φτάνω, το ξέρετε! Και είμαι σίγουρη ότι και εσείς στους ίδιους ρυθμούς κινείστε! Γι’ αυτό αγαπώ τα προϊόντα που κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη και φυσικά είναι υγιεινά και ασφαλή για τα παιδιά μου!
Όπως το νέο έτοιμο φύλλο “τόσο απλά” της εταιρίας alfa, που την έχω αγαπήσει για τις γεύσεις της, αλλά και για την ιστορία της. Με το φύλλο αυτό λοιπόν, φτιάχνεις πίτα στο πι και φι, με τρεις κινήσεις μόνο! Πώς;
Θα σας πω αμέσως. Πρώτον δεν χρειάζεται ξεπάγωμα. Δεύτερον τα λεπτά, χωριάτικα φύλλα είναι ήδη αλειμμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και στρωμένα σε δικό τους χάρτινο ταψί. Οπότε τι έμεινε; Μόνο η γέμιση…
Βάζω τη μια στρώση φύλλου κάτω, μετά τη δική μου γέμιση (που συνήθως είναι πολύ απλή!) και κλείνω με τη δεύτερη στρώση φύλλου. Ψήνω την πίτα μου στο φούρνο στο δικό της ταψάκι, όπως είπα – και το τονίζω αυτό, γιατί δεν έχω χειρότερο από το να πλένω ταψιά που δεν χωράνε στο πλυντήριο πιάτων!
Τόσο γρήγορα και απλά φτιάχνω τις αγαπημένες πίτες των παιδιών, παίζω με τη γέμιση, δοκιμάζω καινούρια πράγματα, χωρίς να χάνω χρόνο και κυρίως χωρίς να θυσιάζω τη γεύση!
Εδώ λοιπόν σας έχω δύο πίτες που αρέσουν πολύ στα παιδιά μου, μια αλμυρή τυρόπιτα και μια γλυκιά σοκολατόπιτα!
Τυρόπιτα:
Αυτή την τυρόπιτα, μπορείς αν θέλεις να την ονομάσεις και τυρόπιτα της τεμπέλας. Δεν με πειράζει, δεν παρεξηγούμαι!
Υλικά
- φύλλο «τόσο απλά» της alfa
- 1/2 κ. τυρί φέτα
- λίγο κεφαλοτύρι
- 1 αβγό
- πιπέρι & λίγο αλάτι (* ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
- λίγος τριμμένος δυόσμος
Εκτέλεση… σε τρεις κινήσεις!
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180-200οC.
- Τρίβω τη φέτα και ανακατεύω με το κεφαλοτύρι. Στη συνέχεια τα ανακατεύω με το χτυπημένο αβγό, ρίχνω πιπέρι, αλάτι και τριμμένο δυόσμο και τα απλώνω στο έτοιμο φύλλο της alfa που έχω ήδη ανοίξει.
- Ξεχωρίζω τα 2 φύλλα χωρίς να τα ξεπαγώσω. Βάζω τη γέμιση που έφτιαξα στο κάτω φύλλο και καλύπτω με το πάνω φύλλο. Ψήνω την πίτα στο δικό της χάρτινο ταψάκι, για 35-40 λεπτά περίπου, σε μεσαία σχάρα, στον αέρα, ανάλογα με την απόδοση του φούρνου μου ή μέχρι να ροδίσει.
Και περνάμε τώρα στο επιδόρπιο…
Σοκολατόπιτα:
Υλικά:
- φύλλο «τόσο απλά» της alfa
- ταχίνι κακάο
- τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση:
Με τον ίδιο, απλό τρόπο φτιάχνω τη σοκολατόπιτα.
- Αλείφω το ταχίνι κακάο (εναλλακτικά βάζετε μερέντα, νουτέλα ή ότι θέλετε) στο κάτω φύλλο, πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο και σκεπάζω με το πάνω φύλλο.
- Ψήνω την πίτα στο δικό της χάρτινο ταψάκι, για 35-40 λεπτά περίπου, σε μεσαία σχάρα, στον αέρα, ανάλογα με την απόδοση του φούρνου μου ή μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία! Μην ξεχάσετε να μου στείλετε ή να ανεβάσετε αν θέλετε και εσείς τις δικές σας αλμυρές ή γλυκιές δημιουργίες!
Μπορείτε να βρείτε και άλλες συνταγές με το νέο φύλλο της alfa εδώ.
Σας φιλώ,
Εύη