Η καλή και ισορροπημένη διατροφή είναι το Α και το Ω για τα παιδιά μας καθώς είναι σημαντική τόσο για την υγεία, όσο και την ανάπτυξή τους. Ένα από τα φρούτα που δεν είναι ευρέως γνωστά για το πόσο θρεπτική αξία έχουν, είναι αναμφισβήτητα και το αβοκάντο!
Οι παιδίατροι συστήνουν την ένταξή του στο διατροφολόγιο των παιδιών από τον 6ο κιόλας μήνα. Eίναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και είναι πλούσια πηγή Ωμέγα 3 λιπαρών.
Πώς διαλέγουμε το σωστό αβοκάντο;

Επιλέγουμε τα αβοκάντο που δεν είναι χτυπημένα και δεν έχουν πολλά και μεγάλα μαύρα στίγματα. Ακόμη, αποφεύγουμε να πάρουμε τα πολύ μαλακά και άρα ώριμα αβοκάντο αφού αυτά θα πρέπει άμεσα να καταναλωθούν.
Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το μισό αβοκάντο, τότε τυλίξτε σε μεμβράνη το άλλο μισό και διατηρείστε το στο ψυγείο το πολύ για 48 ώρες. Θα δείτε ότι σχεδόν αμέσως θα αρχίσει να μαυρίζει και μετά τις 48 ώρες δεν θα είναι κατάλληλο για κατανάλωση.
Η παιδίατρος Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου μας δίνει 7 λόγους για τους οποίους το αβοκάντο ΔΕΝ πρέπει να λείπει από τη διατροφή των παιδιών
