Το αγγούρι σαν τρόφιμο, λόγω της τραγανής και σχετικά σκληρής υφής του μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να προκαλέσει ακόμα και πνιγμονή. Δεν προτείνεται λοιπόν σε βρέφη και μικρά παιδιά να δίνεται ολόκληρο ή σε χοντρά κομμάτια που θα μπορούσαν να φράξουν τον αεραγωγό.
Η Βίκυ Αθανασιάδου Διαιτολόγος – Διατροφολόγος μάς δίνει 3 τρόπους για να το σερβίρουμε με ασφάλεια στα διδυμάκια μας
1️⃣ Σε λεπτές ροδέλες: ο πιο απλός τρόπος και αυτός που συνηθίζουμε οι περισσότεροι νομίζω και στις σαλάτες μας. Θα το πρότεινα μετά τους 9-10 μήνες που η λαβή του παιδιού είναι πιο επιδέξια.
2️⃣ Σε μακρόστενα στικς: ο καλύτερος τρόπος για το ξεκίνημα. Προτιμήστε να αφαιρέσετε τα εξωτερικά στρώματα του αγγουριού και να κρατήσετε στικς από το κέντρο εκεί όπου βρίσκονται τα σποράκια του, τα οποία θα είναι πολύ πιο τρυφερά και εύκολα στο χειρισμό.
3️⃣ Σε τζατζίκι: ω ναι! Γιατί όχι δηλαδή; τριμμένο αγγούρι μέσα σε γιαουρτάκι, με λίγες σταγόνες παρθένο ελαιόλαδο. Για τους τολμηρούς και λίγο σκόρδο σε σκόνη και έχετε ένα τέλειο ντιπάκι για τα μικρά σας!