Τα cookies είναι ένα λαχταριστό συνοδευτικό για το πρωινό γάλα των παιδιών αλλά και μια λιχουδιά για όλες τις ώρες της ημέρας! Στο mytwins.gr σας προτείνουμε 3 εύκολες, νόστιμες και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές που θα ενθουσιάσουν τα διδυμάκια σας!
Μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας, φτιάξτε τα παρέα και σίγουρα θα περάσετε όμορφες στιγμές!
Soft cookies σοκολάτας
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ 350 γρ. κουβερτούρα, το βούτυρο, και τοποθετούμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, φροντίζοντας η βάση του μπολ να μην ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί). Αφήνουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί με το βούτυρο. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφαιρούμε το μπολ από το μπεν μαρί.
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τα αβγά με τα δύο είδη ζάχαρης και το εκχύλισμα βανίλιας για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας. Χτυπάμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το αλεύρι και το κακάο.
Ψιλοκόβουμε τα 100 γρ. της κουβερτούρας που έχουν περισσέψει και την καρυδόψιχα, τα ρίχνουμε στο μπολ, και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Αδειάζουμε το μείγμα των στερεών στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη, και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα και καλύπτουμε δύο ίσια ταψιά με λαδόκολλα. Βγάζουμε το μπολ με τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 50 γρ. Μεταφέρουμε τα μπαλάκια στα ταψιά αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους και τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας.
Βάζουμε τα ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο. Προσοχή, μόλις βγάλουμε τα ταψιά από τον φούρνο τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, αλλά όσο κρυώνουν θα σφίγγουν. Αφήνουμε τα μπισκότα στην άκρη να κρυώσουν.
Cookies με βρώμη, φυστικοβούτυρο και μπανάνα
Υλικά
- 3 μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες, λιωμένες με ένα πιρούνι
- 1/4 κούπας σοκολάτα σε σταγόνες
Eκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βρέχουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε μπαλάκια από τη ζύμη – υπολογίζουμε να βγουν 8 μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση ανάμεσά τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 10-12 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν περιφερειακά. Τα βγάζουμε, αφήνουμε στη λαμαρίνα για 10 λεπτά και έπειτα τα μεταφέρουμε πάνω σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, τα διατηρούμε στο ψυγείο, σκεπασμένα πολύ καλά με μεμβράνη.
Cookies μήλου με cranberries
Υλικά:
- 3/4 ποτηριού του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια του κρασιού περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
Αφού αφαιρέσουμε τη φλούδα τους, τρίβουμε τα μήλα στον τρίφτη και τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι με 5 κουτ. σούπας νερό. Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά έως ότου πολτοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Αφού αφήσουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, τα cranberries και τέλος το αλεύρι και ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά. Πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 25 λεπτά.