Το σπανάκι είναι ένα φαγητό που τα παιδιά δυσκολεύονται μερικές φορές να φάνε. Ένας έξυπνος τρόπος για να πάρουν αυτή την τόσο πολύτιμη τροφή, είναι μια λαχταριστή ομελέτα με σπανάκι!
Πηγή: www.asanatv.gr
Υλικά:
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– 1 αυγό
– 1 κούπα σπανάκι
– 1 κουταλιάς της σούπας πάστα ελιάς
– 1 κουταλιά της σούπας κατσικίσιο τυρί
Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε μια κουταλιά ελαιόλαδο και στη συνέχεια σκουπίστε το απαλά με λίγο απορροφητικό χαρτί μέχρι να μείνει μια ελαφριά στρώση.
Χτυπήστε σε ένα μικρό μπολ το αυγό σας και στη συνέχεια ρίξτε το στο τηγάνι ανακατεύοντας το για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί η μία του πλευρά.
Αναποδογυρίστε και αφήστε το για ακόμη 1 λεπτό πριν το τοποθετήσετε σε ένα πιάτο.
Αφού τοποθετήσετε την ομελέτα σας σε ένα πιάτο απλώστε στην επιφάνειά της μια κουταλιά από πάστα ελιάς και θρυμματίστε λίγο κατσικίσιο τυρί προτού ρίξετε το σπανάκι, που έχετε ήδη σοτάρει στο ίδιο τηγάνι για ένα λεπτό περίπου.
Τυλίξτε την ομελέτα σας σε ρολό και κόψτε την σε κομμάτια για ένα γρήγορο μεσημεριανό ή βραδινό!