ΥΛΙΚΑ
6 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
1 μικρό καρότο κομμένο σε λεπτές και μικρές λωρίδες
2 κ.σ. κρεμώδες τυρί
1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε μικρές λεπτές φέτες
4 φέτες μαύρο ψωμί του τοστ
λίγο βούτυρο
¼ αγγούρι σε λεπτές φέτες
Για τη διακόσμηση του κεφαλιού
½ αγγούρι
Κόκκινη πιπεριά κομμένη σε 2 στρογγυλά κομματάκια ή 2 γεμιστές πράσινες ελιές (για τα μάτια)
1 φέτα ζαμπόν κομμένη (για τη γλώσσα)
ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Φτιάχνουμε ένα σάντουιτς με λευκό ψωμί, χρησιμοποιώντας για τη γέμιση το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε άλλα δύο σάντουιτς με λευκό ψωμί, βάζοντας τυρί, καρότα και κρεμμυδάκια.
Μετά ετοιμάζουμε δυο σάντουιτς με μαύρο ψωμί, όπου βάζουμε βούτυρο και τις κομμένες φέτες του αγγουριού.
Παίρνουμε τα πέντε σάντουιτς που φτιάξαμε και χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο, κόβουμε τέσσερα στρογγυλά κομμάτια (περίπου 5εκ. το καθένα).
Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια στη σειρά σε σχήμα φιδιού σε μια μεγάλη πιατέλα, φτιάχνουμε το κεφάλι και την ουρά από αγγούρι, βάζουμε δύο μικρές ελιές ή δύο μικρά κυκλικά κομματάκια κόκκινης πιπεριάς για ματάκια, τα οποία μπορούμε να κολλήσουμε με δύο μικρές οδοντογλυφίδες (ή μια που την έχουμε κόψει στη μέση).
Κάνουμε μια μικρή τρύπα στο μπροστινό μέρος του αγγουριού και τοποθετούμε μια μικρή φέτα ζαμπόν (την οποία έχουμε κόψει πρώτα στο σχήμα μιας γλώσσας).
Το φιδάκι μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!
Από το βιβλίο με τις παιδικές συνταγές της Annabel Karmel. Δείτε περισσότερα στο http://www.annabelkarmel.com