Ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της Ιστορίας μας για όλη την οικογένεια!

Ένα καινούργιο παραμύθι για παιδιά γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας «Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου». Μια συναρπαστική παράσταση που μαγεύει τους πολύ μικρούς θεατές, και όχι μόνο, με τον τρόπο που παρουσιάζει τον Αλέξανδρο – τη ζωή και τη δράση του αλλά και τους θρύλους που τον περιβάλλουν. Ποιο ήταν αυτό το αγόρι; Ένας πρίγκιπας-ήρωας που ταξίδεψε τον ελληνικό πολιτισμό πολύ μακριά ή και ένας κατακτητής;

 

Είναι ένα παραμύθι για την τόλμη του ταξιδιού, τη χαρά του βλέμματος στον ανοιχτό ορίζοντα αλλά και την αγωνία του άγνωστου και τη μοναξιά που αφήνει πίσω ο πόλεμος. Οι βασιλιάδες-γονείς του, ο Φίλιππος και η Ολυμπιάδα, ο δάσκαλός του ο Αριστοτέλης, το αδάμαστο άλογό του ο Βουκεφάλας, η πριγκίπισσα Ρωξάνη, ο Ηφαιστίωνας αλλά και εξωπραγματικά πρόσωπα, όπως η Γοργόνα, η αδερφή του, και πρόσωπα από το «μετά» της Ιστορίας, όπως ο Θεόφιλος και ο Καραγκιόζης, παίρνουν από το χέρι τους μικρούς θεατές και τους ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού μοναδικά ελληνικού.

 

Εξαιρετικοί ηθοποιοί, ένα μοναδικό σκηνικό-εγκατάσταση, ιδιαίτερα κοστούμια, φωτισμοί και ειδικά εφέ ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών όλο το μαγικό ταξίδι σαν μια αξέχαστη εμπειρία. Και όπως πάντα καθοριστικό ρόλο παίζει η μουσική που γίνεται αφορμή για να ανακαλύψουν τα παιδιά νέους μουσικούς ορίζοντες: παραδοσιακές μελωδίες και σκοποί από τη Μακεδονία αλλά και αυθεντικές μουσικές από τα μέρη που πέρασε ο Αλέξανδρος συνθέτουν το μουσικό χαλί του παραμυθιού.

 

Η παράσταση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας. Στον Αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα θα γίνει η έναρξη των παραστάσεών της στις 25 Ιουνίου και κατόπιν θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη τη χώρα.

 

Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας, Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

 

Για περισσότερες πληροφορίες:  210 9853609, 6948744988, http://www.elculture.gr/kids