Σας τις έφτιαχνε και η δική σας μαμά; Τις σέρβιρε ζεστές ακόμα, πασπαλισμένες με κριτσανιστή ζάχαρη ή με μέλι και δεν μπορούσες να σταματήσεις να τις τρως! Το καλύτερο πρωινό!
Τώρα που έχουμε τόσες λιχουδιές παντού, και όχι μόνο σε ζαχαροπλαστεία, τώρα που έχουμε μπει στο τριπάκι να φτιάξουμε κάπως πιο ξενόφερτα και εντυπωσιακά γλυκά, μήπως έχουμε λησμονήσει τα απλά και τα ωραία;
Τι λέτε; Πάμε να φτιάξουμε μαμαδίστικες αυγόφετες;
Τα υλικά
10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ή ψωμί του τοστ
3 αυγά μεγάλα
1/2 ποτήρι γάλα
*Εάν τις θέλετε αλμυρές, προσθέτετε: 1 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι
*Εάν τις φτιάξετε τύπου French toast, θα χρειαστείτε λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη
Η εκτέλεση:
1.Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
2.Βουτάμε στο μείγμα μία μία τις φέτες ψωμιού και τις γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
3.Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά, βάζουμε τις φέτες μας μέσα και τις αφήνουμε να ψηθούν για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
4.Τις βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
*Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα, και φυσικά μπορείτε να τις συνοδεύσετε με πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα ή απλώς με λίγα φρέσκα φρούτα.
Πείτε μας ότι θυμηθήκατε τα παιδικά σας χρόνια…