Μικροί μεγάλοι τρελαίνονται για τα κεράσια. Γι΄ αυτό σας προτείνουμε να φτιάξτε μια πεντανόστιμη κερασόπιτα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κιλό κεράσια
½ φλυτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζανιού γάλα
½ φλυτζάνι ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 αυγό
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά baking powder
ξύσμα ενός λεμονιού
Πώς θα τη φτιάξετε:
Πλύντε καλά τα κερασάκια σας.
Βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας και ταμπονάρετε για να στεγνώσουν.
Με το ειδικό εργαλείο βγάλτε τα κουκούτσια από τα κεράσια.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175ο C.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει μαλακό και να αφρατέψει.
Μετά βάλτε και τη ζάχαρη και τον κρόκο αυγού.
Στη συνέχεια ρίχνετε πότε γάλα και πότε αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα στο μίξερ.
Χτυπήστε το ασπράδι του αυγού για να γίνει μαρέγκα και βάλτε το και αυτό στο μείγμα σας.
Βουτυρώστε ένα ταψί και απλώστε πάνω του προσεκτικά τη ζύμη σας.
Απλώστε από πάνω τα κερασάκια, χωρίς να αφήνετε κενό μεταξύ τους.
Ψήστε την πίτα σας στους 175o C για 1 ώρα περίπου.
Tip: Εάν έχετε χρόνο και όρεξη, και δεν θέλετε την πίτα σας ανοιχτή, φυλάξτε λίγη ζύμη, πλάστε τη λωριδίτσες και βάλτε τις από πάνω από τα κεράσια. Κάνει και ωραίο εφέ όταν τη βγάλετε!