Σήμερα ελάτε να φτιάξουμε ένα κέικ που σίγουρα θα το αγαπήσετε και εσείς και τα δίδυμά σας με την πρώτη… μπουκιά! Ένα σπιτικό κέικ για όλη την οικογένεια, που συνδυάζει τη γεύση και τα χαμηλά λιπαρά! Θέλετε να μάθετε γιατί; Γιατί αυτό το κέικ φτιάχνεται με αλεύρι ολικής αλέσης, ελαιόλαδο και καστανή ζάχαρη. Καλή προετοιμασία!
Υλικά
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
380γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή και παραπάνω αν μας αρέσει
1 βανίλια
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
500γρ αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
½ φλυτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
½ φλυτζανιού μαύρες σταφίδες
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε με μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη ώσπου να διαλυθούν καλά και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια τα αυγά ένα ένα, το ξύσμα και μετά τη βανίλια συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το χτύπημα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού. Τέλος, ρίχνουμε στο μίγμα μας τα καρύδια, τις σταφίδες και τη σοκολάτα και αφού ανακατέψουμε απαλά, ρίχνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185°C στον αέρα για 1 ώρα. Ξεφουρνίζουμε το κέικ μας και αφού κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Μπορείτε να δείτε κι άλλες συνταγές της Γεωργίας στο cookwithme!